Notranja oprema je tista, ki ustvari življenje v prostoru. Če se odločimo za izbor moderne opreme je pomembno, da dodamo v prostor tudi moderna vrata. Z zanimivi vzorci in barvami lahko dodamo pozitivno energijo v prostor. Če se je včasih se je prostor oblikoval s pomočjo stenskih barv, so danes stene naravne barve in je več poudarka na barvnem pohištvu.

Moderna vrata dodajo prostoru zaključeno podobo. Če imamo urejen, moderen prostor ki je zaključen s starimi vrati je podoba prostora uničena. Najbolj optimalna rešitev je izdelava vrat po naročilu. S tem jih lahko prilagodimo prostoru. Vrata si lahko tudi sami zrišemo in jih damo v izdelavo mizarjem. Moderna vrata tako predstavljajo unikaten izdelek, ki na zanimiv način zaključi podobo prostora. Pri izrisu vrat moramo upoštevati velikost in širino. Za otroške sobe je najbolj priporočljiva temna barva vrat ali pritrjena tabla za risanje, da ne pride do uničenja vrat pri risanju.

Poleg vrat pa so v zadnjem času pomemben dodatek notranje opreme tudi okna. Najbolj primerna in optimalna odločitev je izbira plastičnih oken, saj omogočajo lažje čiščenje. Prostor je potrebno prilagoditi velikosti oken zato jih je v prostor potrebno umestiti pred ostalo notranjo opremo. Med najpogostejšima barvama sta bela in rjava. Izbira je odvisna od stila stanovanja in zunanjega izgleda objekta v katerem živimo.

Moderna vrata je možno oblikovati na več različnih načinov. Lahko se odločimo za steklena drsna vrata ali klasična lesena vrata s kljuko. Drsna steklena vrata so najbolj primerna za mlade in malo manj za družine z otroci. Pri lesenih vratih pa je razgibanosti veliko več saj lahko izbiramo med različnimi barvami in vzorci. Pri ureditvi prostora je pomembo, da notranjo opremo v prostor umestimo tako, da ni moteča pri odpiranju in zapiranju vrat. Za vse tiste, ki imajo stisko s prostorom so zato najbolj primerna drsna vrata, ki omogočajo odpiranje v notranjost stene.