Vsi vemo, da je vojaško urjenje izjemno zahtevna dejavnost, ki jo lahko zdržijo le najbolj vzdržljive osebe. Vsako urjenje, tudi vojaško, pa potrebuje opremo, brez katere pač ne gre. Med tovrstno opremo, ki nikakor ne sme manjkati, so zagotovo tudi vojaški šotori, ki so večinoma narejeni po prav posebnih merilih in že na prvi pogled delujejo drugače.

Šotori so del vojaškega urjenja

Šotori so torej oprema, ki pri vojaškem urjenju, seveda ne sme manjkati. Takim šotorom preprosto lahko rečemo kar vojaški. Za njih je značilno, da so večji ter narejeni iz izjemno kvalitetnih materialov. Podjetja, ki se ukvarjajo z izdelovanjem takih šotorov, ponavadi šotore delajo po predhodnem naročilu.

Izjemno aktualen in priljubljen je Vojaški tabor

V zadnjih letih se tudi pri nas organizirajo posebni vojaški tabori, ki so v resnici tudi oblika vojaškega urjenja. Vojaški tabor je namenjen polnoletnim dijakom in študentom slovenskih srednjih šol ter fakultet ter jim tako daje možnost, da dva tedna preživijo na drugačen način, in sicer po vojaško, torej na usposabljanju pod šotori, v naravi, v vremenu, ki je kakršno koli pač že. Na ta način si krepijo duha in tudi telesne zmogljivosti. Vzporedno s tem pa pridobivajo tudi povsem nova znanja ter veščine in nenazadnje tudi nove prijatelje.

Tabor bo vključeval tudi spalne šotore , kuhinjo, jedilnico, sanitarne prostore, umivalnico, prostor za skupinske dejavnosti ter sanitarni šotor. Izjemno pomembno pa je seveda, kako velik ter kakšen je sploh šotor, v katerem bodo prebili noč in pa tudi del dneva. V bistvu gre za vojaške šotore, ki so torej izdelani po posebnih merilih, ti pa so nastali na podlagi izkušenj ljudi, ki so že preživeli določeno obdobje življenja v naravi.

Vojaško urjenje je torej mogoče le, če vsebuje tudi primerno opremo. Brez šotora ne gre in pomembno je, da je tak izdelek produkt kvalitetnega proizvajalca. Le tako bo tak izdelek lahko kos vsem vremenskim razmeram, ki se lahko pojavijo v naravi.