Vgradna omara po meri je vgrajena od tal do stropa in od ene stene do druge. Ponuja popoln izkoristek razpoložljivega prostora za shranjevanje. Obenem lahko služi tudi kot razmejitev dveh delov prostora ali kot okrasni detajl. Zanjo se lahko odločimo ob zidavi nove nepremičnine ali ob renovaciji stare. Časovne omejenosti glede nakupa dejansko ni, saj je njena največja prednost ravno v tem, da se prilagodi določenem prostoru. To pomeni, da dimenzijsko popolnoma ustreza določeni obliko prostora, brez odstopanj ali nepravilnosti.

Različne izvedbe in oblike

Najbolj pogosto se omara po meri namesti od tal do stropa med dvema stenama. Tako jo namestimo na primer v predsobi, na hodniku ali v spalnici. Druga različica je nameščena ob vhodu v določen prostor. To pomeni, da se nahaja med vrati in eno steno. Izberemo lahko tudi kotno omaro po meri, ki se razteza od tal do stropa med eno in drugo steno ter v kotu. Zaključne zunanje stranice so lahko od omare, ali pa element dejansko sega od ene stene, čez kot, do druge stene, kjer se tudi zaključi. Omara po meri je odlična tudi kot pregradna oziroma ločevalna stena med dvema prostoroma.

Pregradne stene in dostop iz dveh strani

Ena najbolj zanimivih in čedalje popularnih različic je pregradna oziroma z dveh strani dostopna omara. Z njo ločimo večji prostor na dve ločeni in samostojni enoti. V omaro lahko dostopamo z obeh strani. Izberete lahko tudi različico, kjer se polovica omare odpira iz ene strani, polovica pa z druge. Na ta način pregradite dve otroški sobi in ustvarite svojim malčkom občutek intime ter samostojnosti, navkljub dejanski prisotnosti v enem prostoru.

Dodatni prihranek

Nova omara po meri ima še dodatne prednosti. Pred naročilom sami izberete vse detajle in dodatke. Nekateri odtenki so cenejši od ostalih. Izberite na primer navadne matirane svetle odtenke in se izognite odsevnim in sijočim površinam. Izberite enostavno razporeditev polic in obešalnikov, saj so predali s posebnimi vodili, izvlečne police in košare dražje. Izognite se tudi izbiri ogledal in dodatne osvetlitve. Slednje raje kasneje sami dokupite in namestite.