Vsako leto je potrebno oddati dohodnino, uveljavljati družinske člane, itd. Potem pa upamo, da bomo nekaj prejeli nazaj in nam celo morebiti ne bo potrebno česa plačati. Zato bi nam mogoče prav šola dohodnine prišla prav.

Dohodnina je širok pojem in tudi »ozek«, če jo gledamo z očmi navadnega državljanja, ki se veliko ne ukvarja s tem področjem. Če pa smo nekdo, ki ima opravka z dohodnino, odmero, itd., pa vemo, koliko znanja se od nas zahetva. Navsezadnje je tako prav, saj imamo opravka z zelo pomembnimi državnimi stvarmi, v katere so vpleteni vsi zaposleni in ostali. Seveda se lahko zgodi kakšna napaka in upamo, da jo naslovnik tudi ugotovi ter nas opozori, saj smo vsi ljudje in so napake dopustne, vendar pa se moramo zavedati, da znajo te biti tudi za nekoga usodne. In je zato pomembno, da se kot davčni uslužbenec, ki se ukvarja z dohodnino, odmero te in vse v zvezi z njo, o vsem najprej prepričamo, dodobra poučimo in šele potem dejansko tudi odločimo opravljati to delo.

Vemo, kako pomemben je davek, kako pomembno nasploh je računovodstvo za vsako podjetje, za državo, poslovneža, ipd. In, da brez njega dejansko sploh ne moremo voditi večjih podjetij, da potrebujemo par rok in um, ki se spozna na tovrstne zadeve. V kolikor pa bi se radi lotili vsega sami ali pa morebiti pridobili znanje in ga potem tudi vnovčili je šola dohodnine pravi naslov za nas. Ne more delati vsak vsega, to že vemo in eni so nadarjeni za to, drugi za ono, ipd. Nekdo pa ima občutek za tovrstne zadeve, zato se bo učil o njih. Odlično. Le naj poskrbi, da bo tudi imel dovolj znanja. Najbolje je, če nam znanje prenesejo strokovnjaki, ki bodo najboljše in na najlažji način pojasnili še nam neznane stvari, katere pa seveda moramo poznati.

Dober računovodja je veliko vreden in odločilen za podjetje, zato lahko tovrstno znanje zares dobro vnovčimo.