Računalniški diski žal niso večni. Včasih se tudi okvarijo. Vzroki za okvaro so lahko različni, posledice take okvare pa so včasih tudi zelo velike. Zaradi okvare namreč lahko izgubimo podatke na disku oziroma do njih ne moremo več dostopati. Kaj storiti v takšnem primeru? Prav veliko sami ne moremo storiti, lahko pa svoj disk odnesemo k strokovnjaku za restavriranje podatkov, ki bo preučil situacijo in ugotovil, kaj se da narediti in kako bi nam s svojim znanjem lahko pomagal ter rešil naše podatke z okvarjenega diska.

Strokovnjaki za reševanje podatkov

Restavriranje podatkov z računalniškega diska je delikaten proces. Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z njim vsakodnevno, se tega dobro zavedajo, pa še vedno jih včasih preseneti težavnost te naloge. Okvare, ki prizadenejo računalniški disk, so namreč zelo različne, zato so podatki na disku lahko različno poškodovani. Bolj ko so podatki poškodovani, težje jih je restavrirati, dejstvo pa je, da lahko stopnjo poškodbe ugotovimo šele, ko se lotimo pregledovanja stanja, kar je začetni korak pri procesu reševanja podatkov. Po pregledu situacije oziroma stanja lahko strokovnjak pove, ali se splača poskusiti z reševanjem, uspešnost tega postopka pa je spet odvisna od več različnih dejavnikov.

Zaupajte najboljšim

Če se vam je po nesreči zgodilo, da so na disku ostali pomembni podatki ali fotografije, poiščite najboljšega strokovnjaka za reševanje podatkov, ki bo z najsodobnejšo tehnologijo in svojim znanjem in izkušnjami poskrbel za to, da med samim procesom reševanja ne bo še bolj poškodoval podatkov, kar se pri amaterskih poskusih restavriranja žal rado zgodi. Tak strokovnjak bo naredil vse za to, da bo rešil vaše podatke, zato mu lahko pri tem popolnoma zaupate.

Tudi v Sloveniji imamo na srečo nekaj takšnih strokovnjakov, ki dobro obvladajo svoje delo in ki so se specializirali prav za takšne okvare diska in za reševanje podatkov iz njih, zato nam po to storitev ni treba hoditi v tujino. Vsekakor pa v primeru, da imate na disku res pomembne podatke, reševanja ne zaupajte kar vsakomur, četudi vam obljublja, da boste 100 % nazaj dobili vse, ampak le najboljšim strokovnjakom, ki lahko svoje zanje dokažejo tudi z referencami!