Da so previjalne mize zelo priročna stvar in pripomorejo ogromno k lažji negi otroka v prvih nekaj mesecih. Najnovejša previjalna miza blagovne znamke Brevi sledi že uveljavljenim smernicam tako uporabnosti kot videzu.

Pratico je namenjen vsem tistim, ki imajo manjšo kopalnico, saj se previjalna miza lahko postavi tudi iznad bideja ali WC školjke. S tem namenom ima Pratico tudi samo eno polico za šampon, plenice in ostale potrebščine, ki je postavljena malce višje, da lahko previjalna »zajaha« vsako WC školko, ki jo najde v kopalnici.

Na zgornji strani previjalne mize najdete anatomsko banjico z dvema položajema, od katerih je prvi namenjen otrokom, ki še ne morejo samostojno sedeti (od rojstva do cca 6 mesecev starosti), drugi pa je namenjen otrokom do 12 mesecev starosti. Ker je banjica anatomsko oblikovana bo kopanje varno in udobno.

Nad banjico pa imate mehko previjalno blazino s stranskim zavihki, ki obdržijo otroka na mestu in mu preprečijo obračanje in s tem preprečijo padce otroka iz previjalne mize zaradi obračanja.

Blagovna znamka Brevi slovi tudi po tem, da vsako leto zamenjajo skoraj vse motive na previjalnih blazinah in tudi v kolekciji 2017 je enako. Previjalna miza Pratico ima tako zelo lepe motive na blazinah ob katerih boste otroka z veseljem veno znova previjali.

Kaj pa konkurenca

Po ceni Pratici najhujšo konkurenco predstavlja previjalna miza iz iste hiše, za dobrih 30 € manj dobite Brevi Lindo z dokaj podobnimi lastnostmi, a je po videzu dosti bolj špartanska in zastarela. Za dobrih 80€ pa si lahko izberete previjalno mizo Cam Volare, ki jo poleg enakih lastnosti odlikujejo moderne, zaobljene linije ter izredna kvaliteta izdelave.

Kaj pa če mi tak tip ne ustreza?

Če vam taka previjalna miza ne ustreza in iščete drugačno rešitev boste kmalu ugotovili, da proizvajalci otroške opreme niso pozabili na vas. Na prodajnih policah boste našli ogromno previjalnih miz za različne prostore in različne namene uporabnosti.

Izbirate lahko med najbolj klasičnimi lesenimi s predali, ki se kasneje spremenijo v predalnik pa vse tja do takih, ki jih lahko postavite na kopalniške kadi raznih oblik in posteljice.

Previjalna miza je del otroške opreme, ki vam jo vsekakor priporočamo. Odzivi staršev pred nakupom dajo vedeti, da lahko za otroka poskrbijo tudi brez nje, ko pa jo enkrat preskusijo in uporabljajo nočejo niti več slišati o tem, da bi naslednjega otroka spravili gor brez nje. Le zakaj jim ne bi prisluhnili tudi vi, verjemite ne besedo!