To zelišče je že več tisočletij ena ključnih sestavin tradicionalne kitajske medicine. Ginkgo biloba spada med najstarejše drevesne vrste na svetu, ki jih zato imenujejo tudi fosilna drevesa. Nekatera med njimi so, tudi po 200 milijonih let, popolnoma ohranjena. Ginkgo biloba je vse bolj cenjen tudi v Ameriki in Evropi saj vsebuje pomembne antioksidante. Zelišče med drugim pospešuje pretok krvi do možganov ter prispeva k dobrim kognitivnim funkcijam, kar pomeni, da izboljšuje delovanje spomina in razmišljanje. Prav zato je še posebej priporočljiv za bolnike z demenco in Alzheimerjevo boleznijo, saj upočasnjuje simptome obeh bolezni, med katerimi so najtežji prav tisti, ki prizadanejo pomnenje. Zaradi vpliva na kognitivno delovanje je priporočljiv tudi kot pripomoček med dolgotrajnim učenjem, npr. med napornim študijskim obdobjem.

Obogatenost z antioksidanti ščiti tudi pred boleznimi, ginkgo biloba pa ima še eno zanimivo lastnost. Številne ženske namreč prisegajo na njegovo učinkovitost pri odpravljanju simptomov PMS, med katere spada tudi preobčutljivost prsi. Študije so pokazale, da zelišče olajša tudi bolečine v nogah, ki so posledica zamašenih arterij, razveseljivo pa je tudi njegovo blaženje simptomov depresije ter anksioznosti. Tradicionalno so ginkgo bilobo, ki se ga najpogosteje uporablja tako, da se iz njega pripravi čaj, uporabljali še v številne druge namene. Med drugim so si z njim pomagali pri težavah z močenjem postelje, ko so želeli povečati seksualno energijo, za pomirjanje vnetij mehurja, za zdravljenje gonoreje in odpravljanje notranjih zajedavcev.

Ginkgo biloba je odličen tudi pri blaženju vrtoglavice in šumenja v ušesih, učinkovit pa je tudi pri astmatičnih obolenjih. Zanimivo je tudi njegovo delovanje zoper agresijo in vplivanje na tisti del možganov, ki je povezan s primernim socialnim vedenjem. Poleg čaja je to tradicionalno zelišče, ki učinkovito pobija viruse in bakterije, na voljo tudi v obliki kapsul in ekstrakta, ki pa se ga dozira po kapljicah.